Τα λουλούδια του γάμου ανά χρώμα

Τα χρώματα των λουλουδιών του γάμου

Όπως έχουμε ήδη γράψει στο άρθρο τα λουλούδια του γάμου, το είδος των λουλουδιών που θα επιλέξετε για τη γαμήλια διακόσμηση εξαρτάται από το ποιο λουλούδι σας αρέσει αλλά και από την εποχή ανθοφορίας του. Εξαρτάται όμως και από κάτι άλλο και αυτό δεν είναι άλλο από το χρώμα του γάμου.

Έτσι το πρώτο που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι το χρώμα που θέλετε να έχει η διακόσμηση του γάμου σας. Η πιο κλασσική επιλογή είναι το λευκό ή το εκρού. Θα σας πρότεινα όμως αφού κρατήσετε το λευκό ή εκρού σαν βασικό χρώμα, να προσθέσετε άλλο ένα ή δύο χρώματα. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο εντυπωσιακό!

Και μιας και πολλά λουλούδια δεν υπάρχουν σε όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις, σας δίνω στη συνέχεια μια λίστα με τα λουλούδια του γάμου ανά χρώμα.

Λευκό ή εκρού: Αλστρομέρια, Αμάραντο, Ανεμώνη, Ανθούριο, Άστερ, Δελφίνιο, Ζέρμπερα, Ίριδα, Κάλλα, Λίλιουμ, Λυσίανθος, Νάρκισσος, Ορτανσία, Παιώνια, Συμπίντιουμ, Τουλίπα, Τριαντάφυλλο, Φρέζια, Χρυσάνθεμο.

Ροζ ή φούξια: Αλστρομέρια, Ανεμώνη, Ζέρμπερα, Κάλλα, Λίλιουμ, Λυσίανθος, Ορτανσία, Παιώνια, Συμπίντιουμ, Τουλίπα, Τριαντάφυλλο, Φρέζια, Χρυσάνθεμο.

Λιλά ή μωβ: Αμάραντο, Ανεμώνη, Άστερ, Ίριδα, Λυσίανθος, Ορτανσία, Τριαντάφυλλο, Φρέζια.

Κίτρινο: Ζέρμπερα, Ηλίανθος, Κάλα, Νάρκισσος, Συμπίντιουμ, Τουλίπα, Τριαντάφυλλο, Φρέζια, Χρυσάνθεμο.

Κόκκινο: Ανεμώνη, Ανθούριο, Αλστρομέρια, Ζέρμπερα, Λίλιουμ, Παιώνια, Τουλίπα, Τριαντάφυλλο, Φρέζια, Χρυσάνθεμο.

Πορτοκαλί: Αλστρομέρια, Ζέρμπερα, Κάλα, Λίλιουμ, Συμπίντιουμ, Τριαντάφυλλο.

Μπλε: Αμάραντο, Βάντα, Δελφίνιο, Ίριδα, Ορτανσία.

Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι να διαλέξετε.

 

Δείτε επίσης